Jago Inter Cup 2016, 03-05 June Sofia

Йаго Интер Цуп ИИ - 2016

Приключи ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА ЕЖЕГОДНИЯ международен турнир  по футбол на маса (джаги) „Джаго Интер Къп II 2016“. Турнирът се проведе 03 до 05 юни в софия, в спортната база на СК „Джагоарс“.

Спортното събитие премина с отлична организация от страна да домакините и с много емоции и награди за участниците. Над 70 играчи и любители на джагата се събраха през изминалия уикенд в клубната база на СК „Джагоарс”, която се намира в Спортен бар „Академията” на бул. Тодор Александров” 64, ниво -2. Състезатели от всички лицензирани клубове по джаги в страната, както и представители от Румъния, Украйна и Сърбия премериха своите сили на последния модел професионални маси Роберто спорт  от 2016 – Top Speed, както и на официалната маса Адреналин.

Състезанието започна в петъчната вечер с приятелска битка между градовете София и Стара Загора. Състояха се два сблъсъка – първия между представителки от женския национален отбор и старозагорски състезатели, а втория между софийски топ състезатели и отново старозагорци. След дузпи в първото състезание, победители излязоха момичетата, а във втората битка – победиха представителите от София.

В същата вечер се проведоха и неофициалните дисциплини – смесени двойки и DYP.  Победители след много емоции и оспорвани игри в категорията Open Mixed е джагоарската двойка Екатерина Атанасова и Юлиан Пенев, следвани от Станислава Стайкова /„Джагоарс”/ и Красимир Димитров /„Нинджа Гларуси”/. Трети са Таня Кренчева и Мито Митов  - отново от клуб „Джагоарс”.

В DYP категорията първа се калсира случайната двойка Станисла Георгиев /”Нинжда Гларуси”/ и Димитрис Годикас /”Сторм Райдърс”/. Втори станаха Матей Минчев /”Джа-Ра”/ и Максимилиян Бояджиев /”Джагоарс”/, а трети са Богомил Ангелов /”Джагоарс”/и Еуген Думитреску от Румъния.

В съботния ден се изиграха всички дисциплини по единици. След успешно преминаване на състезателите в квалификациите, в елиминационната фаза до върха достигнаха – Станислав Георгиев /”Нинджа Гларуси”/ - златен медал, Матей Минчев /”Джа-Ра”/ - сребро и Юлиан Радев /”Сторм Райдърс”/ - бронз.

Женската част от състезателите също изигра интересни и напрегнати мачове. В схема за двойна елиминация  първите три места завоюваха Еактерина Атанасова от СК „Джагоарс”-златен медалист, Румяна Шушулова и Деметра блажева от клуб „Сторм Райдърс”, със сребърен и бронзов медал.

Пръв в дисциплната Джуниъри единици за пореден път се класира Денис Бисеров от „Нинджа Гларуси”, следван от джагоара Марио Томов. Трети е Любослав Стоянов от варненския клуб „Джа-Ра”.

Още един златен медал в съботния ден за клуб „Джагоарс”спечели и сеньорът Владимир Атанасов. Втори в категорията се класира Владимир Кремплинович от Сърбия.

Дисциплините по двойки започнаха рано сутринта в неделния ден със състезание между жените. Купите за първо място отидоха в джагоарската двойка Екатериан Атансова и Петя Велинова. Втори на стълбичката се качиха Виктория Григорова и Румяна Шушулова от „Сторм Райдърс” и трети се класираха Алекс Новкова и Деметра Блажева от същия клуб.

При джуниърите безапелационен победител е двойката Денис Бисеров/Галин Тянков, втори са Марио Томов и Илиян Стойчев от „Джагоарс”, а трети се класираха Любослав Стоянова /”Джа-Ра”/ и Калоян Аврамов /”Джаго”/.

Турнирът завърши с най-интерената категория в джага състезания – Open Doubles.

Финалната битка се състоя между джагоарската двойка Екатерина Атанасова/Юлиан Пенев и новосформираната двойка със състезатели от различни клубове - Станислав Георгиев/Александър Тодоров, съответно от „Нинжда Гларус” и „Джагоарс”. След дълга и оспорвана битка, победител излезе двойката Георгиев-Тодоров. Третото място е за Денис Бисеров и Галин Тянков.

Специалната награда за MVP player отиде за варненският съсетзател Матей Минчев, който показа голям напредък и професионална игра. А наградата за BEST CLUB PERFORMANCE BY MEDAL COUNT грабнаха домакините от „Джагоарс”, с общо 17 медала и значителна преднина пред всички останали клубове в броя на спечелените медали. И двете специални награди са осигурени от Сдружение „Фуутура” – партньор на клуб „Джагоарс”.

Победителите в “ДЖАГО ИНТЕР КЪП II 2016 бяха наградени с медали, купи и паричен награден фонд. Турнирът донесе на участниците в състезанието точки, валидни за Международната и Националната ранглиста.

Всички състезатели с професионалната си игра, както и домакините с отличната си организация доказаха, че футболът на маса набира все повече популярност у нас и се развива на международно ниво.

Резултати/Results

Снимки/Gallery

МЕДИИ: Gong.bg, Footura.com, 359Style.bg

Повече

 

Очакваме следащото голямо събитие на СК „Джагоарс” – Sofia International Series II, 28-30 октомври 2016 г.