8 джагоара на Световните Серии на Леонхарт - полуфинал за Катето Атанасова

8 джагоара на Световните Серии на Леонхарт - полуфинал за Катето Атанасова

Преди броени дни приключи едно от най-елитните състезания по джаги WCS Leonhart 2015 - Световните серии на масата Леонхарт. Спортното събитие се проведe в хотел Моа Берлин, Германия от 11 до 13 септември. В турнира взеха участие над 600 състезатели от цял свят. България беше представена от 15 играчи от различни клубове в страната, 8 от които бяха джагоари.

джагоарите на световните серии по джаги 2015 на маса leonhartТова е първото състезание в чужбина, в което клуб "Джагоарс" има толкова много представители - Екатерина Атанасова, Юлиан Пенев, Мито Мито, Владимир Атанасова, Иво Пиларки, Маренела Маркова, Светлана Жечкова и Ирина Атанаосова. Всички те взеха участие в дисциплините по единици и двойки, както и в националните отбори при жените и мъжете. Джагоарите преминаха квалификационните кръгове в отделните дисциплини, като някои от тях имаха спечелени мачаове и в елиминациите. 

Треньорът на клуба Екатерина Атанасова отново показа класа и завидни умения в своята игра, като достигна четвърто място в категорията жени единици, където се бориха 112 състезателки. Българката надви съперничките си BECHTEL Jessica от Германия, KLABUNDE Sarah от Германия , JOBSTMANN Sophie от Австрия. На полуфинал след равностойна  и драматична игра, Катето загуби мача си от опонентката DI PAOLO Samantha от Швейцария с резултат 2:3. В борбата за третото място швейцарката Синди Кубатович победи с резутат 0:3.

В категорията жени двойки Катето, заедно с парньорката си от България Благовеста Герова достигна до 5-то място.джагоарите на световните серии по джаги 2015 на маса leonhart

Джагоарът Иво Пиларски също спечели пето място в дисциплината  съботен DYP, |заедно с партньора си от Швейцария Ди Санто.

Българският национален отбор на жените достигна четвърт финал и зае пето място след като загуби от отборът на Чехия в резултат на мачовете 6:3. Мъжкият ни национален отбор остана девети, след загуба от отбора на Белгия.

Участието на толкова много състезатели от клуба в този престижен турнир е голяма крачка за СК "Джагоарс", който скоро ще навърши своята първа година. Добро начало за младия ни клуб - с много клубни, междуклубни, национални и международни участия, десетки медали и купи и джага развитие за всеки един играч.

джагоарите на световните серии по джаги 2015 на маса leonhartДа си пожелаем успех и занапред !

Повече


Facebook Official Event Page


snimki gallery wcs garlando 2015СНИМКИ - PICTURES
 

results wcs garlando 2015 - ekaterina atansova - world foosball champion women singles Към пълните резултати